Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPOT) in z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

Z uporabo spletne strani walkwally.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. Ti pogoji opisujejo, določajo in urejajo pogoje uporabe spletne strani in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini, ki so v lasti podjetja Gregor Strnad s.p.

Splošno

Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. PZ uporabo te spletne strani ste seznanjeni s pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom ter se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate. Na straneh boste naleteli na povezave do drugih spletnih strani, ki niso pod nadzorom ponudnika, zato za njih odgovarjajo izključno njihovi avtorji, nikakor pa ne ponudnik. Ponudnik in vsi avtorji spletnih vsebin ponudnika, ki sodelujejo pri nastanku in izdelavi le-teh, ne odgovarjajo za škodo, ki bi nastajala zaradi dostopa do takih vsebin, njihove točnosti oz. nezmožnosti uporabe informacij in kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njeni vsebini. Ponudnik ima pravico spremeniti splošne pogoje z ažuriranjem te objave. Tovrstne revizije pogojev so za vas zavezujoče.

Pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe spletne strani Walkwally. Z vašo uporabo tega spletnega mesta potrjujete, da se strinjate s temi pogoji uporabe. Ta pogodba (“pogodba”) je pravni dogovor med vami in Walkwally. Naročilo na spletni strani Walkwally.si ali kakršnakoli druga registracija uporabnika pomeni, da se strinjate s tukaj določenimi pogoji uporabe. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

S spletno stranjo walkwally.si upravlja podjetje Gregor Strnad s.p., Celovška cesta 63, 1000 Ljubljana, davčna številka: 40992730, matična številka: 8338655.

Stvarne napake

Pri artiklu se matra stvarna napaka kadar:

artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo, katere namen je;
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za rabo, za katero jo kupec kupuje.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Dostop do informacij

Walkwally.si se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

podatke o podjetju Gregor Strnad d.o.o., (ime in sedež podjetja, matična številka),
kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (pošta, telefon),
bistvene lastnosti artiklov ter rok veljavnosti tega podatka,
dostopnost artiklov (v primeru, da artikel ni dostopen je zraven naveden približen datum dobave),
pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
časovno veljavnost ponudbe,
rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci ali obiskovalci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice časovno neomejeno prenaša na lastnika trgovine Walkwally.si.

Avtorske pravice in dovoljenja

Objavljene vsebine so last podjetja Gregor Strnad s.p.. Med avtorska dela sodijo predvsem vsi grafični elementi, slike, besedila, članki, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno.
Zaščitena je tudi struktura, kot posamezne idejne rešitve. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti lastnika je prepovedano.

Sprememba pogojev uporabe

Walkwally lahko kadarkoli spremeni te pogoje uporabe, ne da bi vas o tem obvestil. Če po takih spremembah nadaljujete z uporabo tega spletnega mesta, to pomeni, da spremembe sprejemate.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Walkwally.si

Nakup

Najprej izberite izdelek, ki ga želite kupiti, nato pritisnite na gumb “V košarico”. Desno zgoraj v nakupovalni košarici se izpiše količina in skupni znesek naročenih izdelkov. Če želite odstraniti ali zmanjšati naročeno količino določenega izdelka, pritisnite na povezavo »košarica« ter nato pri količini izdelka, izberete želeno število, ali pa s pritiskom na »koš«, izbrišete izdelek. V polje za opombe lahko vpišete posebna navodila ali želje glede naročila. Postopek zaključevanja naročila sprožite s pritiskom na gumb “Na blagajno”. Spletna trgovina vas vodi skozi naslednje korake:

1. korak – Podatki o kupcu. Vpišete svoj elektronski naslov ter podatke za dostavo (ime in priimek, vaš naslov bivanja ter telefonsko številko).

2. korak – Dostava. Izberete način dostave ter vpišete naslov za dostavo, v kolikor se ta razlikuje od naslova, ki ste ga vpisali v prvem koraku.

3. korak – Način plačila ter oddaja naročila. V tem koraku izberete način plačila ter oddate naročilo. V kolikor imate promocijsko kodo, jo vpišete v zato namenjeno polje.

4. korak – Povzetek in potrdilo o naročilu.

Po oddanem naročilu, na svoj e-naslov prejmete povzetek naročenih izdelkov. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji sklenjena. S klikom na gumb “Potrdi naročilo” potrjujete, da ste seznanjeni in se strinjate s pogoji poslovanja, ki so objavljena na spletni strani ponudnika. Kupoprodajna pogodba v slovenskem jeziku je kupcu dostopna v vsakem trenutku v spodnjem delu spletne strani, s klikom na povezavo Pogoji poslovanja.

V kolikor se ne želite prijaviti, lahko želeno blago naročite brez registracije.

Način plačila

Za področje Slovenje lahko kupec v postopku naročanja izbere naslednje načine plačila:

z gotovino ob prevzemu blaga (po povzetju),

V primeru plačila po povzetju se naročeno blago plača dostavljalcu blaga ob prevzemu.

Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti podjetja Gregor Strnad s.p.

Cene

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena zakona o davku na dodano vrednost.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Dostava

Naročeno blago bo dostavljeno predvidoma v 2 do 4 delovnih dneh. Vse izdelke kupcu paketno dostavlja pogodbeni partner DPD.

Cene blaga navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine. Brezplačna poštnina pri naročilu nad 40,00€ velja za Slovenijo. Za dostavo je izračunan pavšalni znesek v višini 3,90€ (z DDV) za paket.

Walkwally.si ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca. Cenik dostave lahko kadarkoli spremenimo, prav tako lahko izbere drugo dostavno službo če oceni, da bo s tem naročilo izvedeno učinkovitejše.

Kode za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivne kode za popust se lahko najde na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v naših e-novicah, oddaji na televiziji ali drugih medijih.

Uporaba kode za popust:

Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Zaključite nakup. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
V istem koraku v polje Imate kodo za popust? vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi.

V vsakem nakupu je možno izkoristiti le eno kodo za popust (na primer: ob naročilu 2 artiklov lahko sočasno uporabite največ 1 promocijsko kodo).

Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1€ višja od vrednosti kode za popust.

Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Registracija uporabvnikov

V spletni trgovini se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne strani so dostopne tudi anonimnim uporabnikom. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s uporabniškim imenom in geslom upravljal izključno sam oz .od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh.

Varovanje podatkov in zasebnosti

Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletno trgovino, je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev spletne trgovine klepetobkavi.si. Obvezujemo se, da uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih preko njihovega uporabniškega računa.

Električna in elektonska oprema

Skladno z Uredbo o električni in elektronski opremi (Uradni list RS, št. 55/2015) vas obveščamo, da lahko ob nakupu nove električne in elektronske opreme, odpadno električno in elektronsko opremo prepustite nam.

Odpadna električna in elektronska oprema, ki jo boste prepustili, mora biti po namenu uporabe in razvrstitvi v razred električne in elektronske opreme (EEO) enaka dobavljeni EEO, število kosov odpadne električne in elektronske opreme pa je enako številu kosov dobavljene EEO.

Odstop od pogodbe

Kupcem pripada pravica (ZOOR – zakon o obligacijskih razmerjih in zakon o trgovini), da v štirinajstih dneh po prevzemu kupljenega blaga vrne blago brez kakršnekoli odškodnine. Stroški, ki nastanejo pri vračilu blaga, so breme kupca.

Kupec mora podati nedvoumno izjavo, iz katere je jasno razvidno, da odstopa od pogodbe. Tukaj se Walkwally.si zavezuje, da mu mora nemudoma potrditi prejem obvestila o odstopu od pogodbe na trajnem nosilcu podatkov (e-pošta) v skaldu z b43d. členom ZVPot.

Vračilo kupnine je 14 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe, račilo kupnine pa je v skaldu z 43d členom ZVPot.

Vrnjeni izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani in v originalni, po možnosti nepoškodovani embalaži. Priložena mora biti kopija računa.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.
Vrnjeni izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani in v originalni, po možnosti nepoškodovani embalaži. Priložena mora biti kopija računa.

Naslov za vračilo blaga:

Gregor Strnad

Cesta 24. junija 23

1231 Ljubljana

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte na naslov [email protected]
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Ponudnik priznava IRPS izvajalca za reševanje spora:

Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon: 08-205-65-90

Spletno mesto: www.ecdr.si

Možnosti izvensodnega reševanja sporov

Povezava do SRPS platforme (spletno reševanje sporov): https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Ponudnik omogoča tudi izvensodnega reševanja sporov, na način kot ga določa ZAKON O IZVENSODNEM REŠEVANJU POTROŠNIŠKIH SPOROV